Zuurvlees van wildzwijn in bladerdeeg, geserveerd met bosbessensaus

Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten zuurvlees in bladerdeegbroodjes:

  • 175 g wildzwijn
  • 50 gram appelstroop
  • 50 ml azijn
  • 125 g wildbouillon
  • 1 ½  grapefruit
  • Laurierblad,steranijs,3 peperkorrels
  • 1 ui ( ringen)
  • 1 lepel licht bruine basterdsuiker
  • 50 gram cantharellen
  • Bladerdeeg 20 – 40 cm
  • 1 eidooier
  • ½ theelepel kerrie poeder zoutflakes  citroentijm

Bereiding:

  1. Maak een marinade van appelstroop, azijn, wildbouillon, en de rasp van 1 grapefruit, laurier, steranijs, kaneel en peper. Laat het vlees hier een nacht marineren
  2.  Schep het vlees uit de marinade en dep droog. Bak in boter bruin, haal uit de pan en karamelliseer de uitingen in het bakvet van het vlees. Voeg vervolgens      het vlees met de marinade bij de uien en breng tegen de kook. Laat 3 uur stoven tot het vlees zacht is.
  3. Steek 8 rondjes van 10 cm uit het bladerdeeg. Meng de dooier met de kerrie en kwast het deeg ermee in. Bestrooi met zout flakes.
  4. Bak het bladerdeeg in ca. 20 min. in een voorverwarmde oven van 200Ç. Laat afkoelen en halveer de bladerdeeg rondjes horizontaal.
  5. Snijd van de grapefruit de partjes tussen de vliezen uitleg ze op de bakplaat en bestrooi met de basterdsuiker. Karamelliseer de suiker met de brander
  6. Bak de cantharellenkort op hoog vuur en voeg op het laatst een klontje boter toe.
  7. Schep het vlees uit de saus en laat de saus inkoken tot siroop. Trek de stukken vlees uit elkaar. Warm het op in een beetje saus.
  8. Maak borden stapeltjes. Begin met een rondje bladerdeeg, leg hierop partjes gekarameliseerde grapefruit en vervolgens wat zuurvlees en top af met cantharellen Garneer met blaadjes citroentijm en drapeer de bosbessensaus en langs.

Ingrediënten bosbessensaus:

  • Bosbessensaus
  • 150 gram wilde bosbessen
  • 1 gesnipperde ui
  • 10 gram boter
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el wijnazijn

Bereiding:

  1. Ui in de boter op matig vuur in de pan koken tot een zachte substansie
  2. Voeg suiker, wijnazijn toe en kook 1 min.
  3. Voeg helft van de bosbessen toen, 2 min laten koken.
  4. Blender het geheel
  5. Voor het opdienen resterende bosbessen toevoegen en opwarmen.
Print Friendly, PDF & Email