Chocolade ijs met sinaasappelcaramelsaus

2 personen

Ingrediënten

voor de saus

  • 75 gwitte basterdsuiker
  • 2 sinaasappels

Bereiden

  1. Doe de suiker met 2 eetlepels water in een kleine pan met een dikke bodem. 
  2. Verwarm de suiker op een zacht vuur tot een roodbruine siroop ontstaat. 
  3. Pers intussen 1 sinaasappel uit.
  4.  Roer van het vuur af voorzichtig het sinaasappelsap door de hete suikersiroop. 
  5. Verwarm dit mengsel op een zacht vuur tot alle stolsels weer opgelost zijn.
  6.  Laat de saus afkoelen. 
  7. Schil de andere sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  8.  Schep de sinaasappel-karamelsaus op twee bordjes. 
  9. Leg op elk bordje drie quenelles chocolade-ijs in de saus.
  10.  Leg de partjes sinaasappel rond het ijs in de saus en werk af met wat amandelschaafsel.

Voor het chocolade-roomijs

  • 5 dlvolle melk (kan ook halfvol!)
  • 300 grampure bittere (72 %) chocolade
  • 2 1/2 dl slagroom 
  • 150 gramwitte basterdsuiker
  • 6 eidooiers
  • amandelschaafsel

Voorbereiding

Alle ingrediënten klaarzetten (afgewogen, chocolade in kleine stukjes, eieren gescheiden zodat je de eidooiers klaar hebt)

Bereidingswijze

  1. 2 1/2 dl melk met chocolade onder roeren heel zachtjes verwarmen tot chocolade gesmolten is. 
  2. Mengsel onder roeren laten afkoelen en op kamertemperatuur bewaren. 
  3. 2 1/2 dl melk met slagroom en 75 gramsuiker aan de kook brengen. 
  4. Eidooiers met 75 gramsuiker licht en schuimig kloppen. 
  5. Hete melkmengsel in delen bij eidooiermengsel schenken en steeds blijven roeren. 
  6. Mengsel in pan terug schenken en al roerende op heel zacht vuur laten binden. 
  7. Pan van vuur nemen en chocolade-melkmengsel erdoor roeren. 
  8. Mengsel onder roeren laten afkoelen en daarna in ijsmachine tot ijs draaien.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie