Hertenbiefstuk met Bospaddestoelen

4 personen

Bereiding

  • 4 hertenbiefstukjes 
  • 2 el olie 
  • 1 rode ui of 4 sjalotten 
  • 250 gbospaddestoelen 
  • 2 tl escargotkruiden 
  • 30 gboter of margarine 
  • zout en peper 
  • 2 dlslagroom 
  • gepelde walnoten

Benodigheden

  • Sauspan, 
  • koekenpan
  • aluminiumfolie

Bereiding

  1. Neem de biefstuk 10 minuten vóór de bereiding uit de koelkast. 
  2. Verwarm 1 el olie in de sauspan en roerbak hierin de gehakte uien. 
  3. Voeg de eventueel in plakjes gesneden paddestoelen en de kruiden toe en verwarm dit 5 minuten. 
  4. Verwarm de boter met de overige olie in de koekenpan. 
  5. Bak hierin de biefstuk aan beide zijden mooi bruin. 
  6. Bestrooi tijdens het bakken met zout en grof gemalen peper. Reken ± 4 minuten baktijd per kant. 
  7. Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm (b.v. aluminiumfolie). 
  8. Giet de room in de pan en laat dit al roerende uit bruisen en inkoken. 
  9. Voeg dan de paddestoelen toe. 
  10. Serveer de biefstuk met de paddestoelen en garneer met de noten. 
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie