Rabarbermoes

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

  • 500 gram rabarber
  • 150 gram suiker
  • 1 eetlepel Vanillesuiker
  • 1 theelepel Kaneelpoeder
  • Scheutje rode port
  • Scheutje crème de cassis
  • Scheutje Safari
  • 2 eetlepels custardpoeder

Bereidingswijze

  1. Verwijder de stugge stukken van de schil van de rabarber en snijd de rabarber in kleine stukjes. Was de stukjes daarna goed !!
  2. Doe de rabarber met aanhangend water in een passende pan en zet deze op middelhoog vuur. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de custard.
  3. Roer tot de rabarber uit elkaar valt. Meng de custard met een scheutje water, voeg al roerend toe en bind de moes. De rabarbermoes krijgt hierdoor een lichte vanilletoon.
  4. Zet koud weg in de koelkast tot gebruik.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie