Quiche met Oesterzwammen

Dit recept is voor 4 personen

Oesterzwammen bevatten veel eiwitten.

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram oesterzwammen
  • 500 gram champignons
  • 1 eetlepel roomboter
  • 2 kleine sjalotjes
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 100 gram geraspte kaas
  • 300 ml room
  • 6 eieren
  • zout, peper en nootmuskaat

Voorbereiden (15 minuten)

  1. Snij de champignons in plakjes
  2. Snij de steeltjes van de oesterzwammen fijn en houd de hoedjes heel.
  3. Hak de sjalotjes en de tijm fijn.
  4. Klop de eieren op.

Bereiden (15 minuten)

  1. Verwarm de olie in een grote pan. Voeg alle paddestoelen toe, kruid met peper en zout en roerbak ze ongeveer 5 minuten.
  2. Temper de warmte bron. Voeg de boter, sjalotjes en tijm toe en bak al roerend nog ongeveer 12 minuten.
  3. Meng de room en eieren in een kom en kruid met zout, peper en een mespuntje nootmuskaat.
  4. Doe de helft van de kaas onder in een siliconen bakvorm. Voeg vervolgens de paddenstoelen en de room toe. Schenk hierop het eimengsel en verdeel de resterende kaas hierover.
  5. Bak de quiche 50 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

 

Print Friendly, PDF & Email