Mille feuille met citroencurd

Ingredienten

  •  500 g kant en klare bladerdeeg (1 pakje)
  •  250 ml slagroom
  •  150 g citroencurd (Engelse citroen jam)
  •  poedersuiker om te bestuiven
Bereiden

1. Ontdooi de bladerdeegplakken en snijd de plakken doormidden. Prik
de plakjes bladerdeeg in en bak ze goudbruin af op een bakplaat in
de oven op 200 graden. Wanneer de plakjes deeg toch opbollen dan
de plakjes bladerdeeg halveren.
2. Maak een feuille van tenminste drie lagen. Leg een plakje
bladerdeeg neer als bodem en smeer slagroom op deze plak. Smeer
de volgende bladerdeeg plak in met lemon curd en leg met de curd
zijde op de slagroom. Herhaal dit nogmaals. Bovenzijde van de
feuille royaal bestrooien met poedersuiker.
3. Verhit een metalen pen roodgloeiend en brand daarmee een
wafelpatroon/ruitpatroon in de poedersuiker. (let op: dit rookt
nogal). Direct opdienen of koelen tot gebruik.
4. Garneren met paaseitjes of andere chocola.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie