Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
- 1 stukje gemberwortel (ongeveer 5 cm dik)
- 250 gram prei
- 1.5 liter kippenbouillon (van blokjes)
- 250 gram mie
- 1 el oestersaus
- 1 tl sesamolie
Voor de omeletten
- 3 eieren
- 1 el lichte sojasaus
- 1.5 lenteui
- 2 el zonnebloemolie
Bereiding
Voorbereiden
- Schil de gemberwortel en snij in hele dunne draadjes van 5 cm lang. Maak de prei schoon, was ze en snij eveneens in dunne draadjes van 5 cm lang. Maak de lenteui schoon en snij in hele dunne ringetjes.
- Klop de eieren los met de lichte sojasaus en roer er de ringetjes lenteui door. Verhit 1 theelepel zonnebloemolie in een koekepan met anti-aanbaklaag en giet er wat van het eiermengsel in. Bak langzaam goudbruin aan de onderkant, op middelmatig vuur, en zorg dat de bovenkant iets vochtig blijft. Rolg het ommeletje op en laat afkoelen op keukenpapier. Herhaal dit tot alle eimengsel opgebruikt is, maar maak minstens zoveel omeletten als er eieren gebruikt zijn.
Afmaken
- Snij de omeletten in dunne reepjes zodat lange slierten ontstaan.
- Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Doe de mie erbij en kook deze in 7 tot 8 minuten beetgaar. Haal de mie uit de pan en laat uitlekken maar bewaar de bouillon.
- Doe de prei- en gemberdraadjes op een grote schuimspaan of in een zeef en kook ze ongeveer 1 minuut in de kippenbouillon. Doe hetzelfde met de ei-slierten, heel kort om ze warm te maken.
- Leg de mie op een mooie schaal, strooi de eireepjes, prei- en gemberdraadjes erover en sprenkel de oestersaus en sesamolie erover. Roer vlak voor het opdienen even door elkaar. Breng eventueel op smaak met iets extra oestersaus.