Hummus bi tehina (dip van kikkererwten en tahin)

4 Personen

Ingrediënten:

  • 250 gr kikkererwten uit blik
  • sap van 1 citroen naar smaak toevoegen
  • 1 a 2  tenen knoflook fijngehakt/ geperst
  • 2 el tahin
  • 4 el extra virgin olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 theel  komijn
  • 1 theel koriander
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie of koriander
  • Zout,peper

Bereiding:

  1. ​Draai de kikkererwten met wat vocht en olie in de keukenmachine helemaal fijn.
  2. ​Voeg citroensap,de kruiden,de knoflook, tahin, 2 el olijfolie en zo nodig meer zout toe.
  3. ​Laat de machine weer draaien en giet er nog wat vocht bij om er een zachte, romige dip van te maken.
  4. ​Serveer de hummus op een bord en garneer met de olie, paprika poeder en peterselie of koriander

Serveren met Libanees plat brood dat is warmgemaakt in een koekenpan of in punten gesneden pita broodjes.

Bereidingstijd 15 á 20 min.

Print Friendly, PDF & Email