Horiatiki salata ofwel Klassieke Griekse salade

Ingrediënten

  • 2 grote rijpe trostomaten
  • 2 komkommer in blokjes met schil
  • 1 groen paprika, zaden en zaadlijsten verwijderd en in ringen gesneden
  • 50 g kalamata olijven/zwarte olijven zonder pit
  • 1 grote rode ui, in dunne ringen
  • 200 g feta in blokjes (te koop in glazenpot met olie en kruiden)
  • schil en sap van 1/2 citroen
  • 50 ml olijfolie (of olie uit de feta)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • grof gemalen zout

Bereiding

  1. Snijd de tomaten in stukjes en doe ze met de komkommer, ringen paprika en olijven in een schaal
  2. Schep de uiringen en de helft van de feta door de salade. Schep vervolgens de rest van de feta en de ui door de salade.
  3. Sprenkel dressing van citroensap, citroenschil, met olijfolie, oregano peper en zout over de salade en breng de salade op smaak. Schep voor het serveren de salade nogmaals voorzichtig om.
  4. Voorbereidingstijd: 20 minuten
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie