Gevulde aardappel met pesto en spek

Ingrediënten

pesto

Ingredienten zijn voor 10 personen

  • ½ teentje knoflook fijn gehakt
  • 3 flinke handjes verse basilicum (fijngehakt)
  • 1 handje pijnboompitten licht geroosterd
  •  Flinke hand geraspte parmezaanse kaas
  • Olijfolie extra vergine
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Naar smaak en keuze druppeltjes
  • citroensap

Gevulde aardappel

Ingredienten zijn voor 1 persoon

  • 1 aardappel middelgroot
  • 1 plakje katerspek.

Bereiding

pesto

  1. doe de pijnboompitten in de koekenpan het is alleen maar om op te warmen dus niet te lang
  2. stamp de knoflook met een snufje zout en de basilicum blaadjes in een vijzel fijn (het kan ook in de keukenmachine)
  3. Er mag als je wilt wat meer knoflook bij,als het fijn is doe je er de pijnboompitten bij en maal het fijn.
  4. Roer er nu de helft van de parmezaanse kaas door en giet al roerend de olijfolie bij, net genoeg om de massa te binden en om de saus een smeuïge consistentie te geven
  5. Voeg zout naar smaak toe en roer het laatste deel van de kaas er door,doe er nog een drupje olijfolie bij en proef nogmaals
  6. Blijf meer kaas of olijfolie toevoegen tot de pesto de gewenste smaak en dikte heeft.

Gevulde aardappel

  • Kook de aardappels beetgaar ,tijdens het koken maak je de Pesto voor de vulling
  • Als de aardappelen beetgaar zijn laten afkoelen.
  • Dan in de lengte doorsnijden en iets uit hollen dan vullen met de pesto weer tegen elkaar plaatsen en omwikkelen met katerspek.
  • ± 5 min voor het serveren: In de koekenpan bak je de omwikkelde aardappel rondom bruin.
  • Serveer het samen met het lamsvlees en de snijboontjes op het bord.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie