Ingrediënten:
- 8 st maïskolven
- 40 gr Boter
- 1 tl chilipoeder
- Zout naar smaak
Voor de kruidenmix:
- 1 tl oregano
- 1 tl paprikapoeder
- ¾ tl fijngehakte knoflook
- ¼ tl tijm
- 1/8 tl cayennepeper
- Versgemalen zwarte peper, naar smaak
Bereiding:
- Sla de schutbladeren van de kolven voorzichtig naar beneden, maar zorg dat ze blijven zitten. Pluk de zachte draden van de kolf.
- Smelt de boter in een steelpan en roer de smaakgevers erdoor, peper en zout naar smaak.
- Bestrijk de kolven met dit botermengsel. Vouw de schutbladeren weer om de kolven heen en wikkel elke maïskolf in een stuk stevig aluminiumfolie.
- Verhit de barbecue en rooster de kolven direct boven het vuur. Reken 30 tot 40 minuten: keer ze elke paar minuten.
- Wikkel ze voorzichtig uit de folie en verwijder voor het opdienen de schutbladeren.
- Mix de kruiden voor de kruidenmix. Wentel de gegrilde kolven door de kruidenmix voordat de maïskolven worden opgediend.