Geroosterde cajun -maïskolven

Ingrediënten:

  • 8  st maïskolven
  • 40 gr Boter mais
  • 1  tl chilipoeder
  • Zout naar smaak

Voor de kruidenmix:

  • 1 tl  oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • ¾ tl fijngehakte knoflook
  • ¼  tl tijm
  • 1/8 tl cayennepeper
  • Versgemalen zwarte peper, naar smaak

Bereiding:

  1. Sla de schutbladeren van de kolven voorzichtig naar beneden, maar zorg dat ze blijven zitten. Pluk de zachte draden van de kolf.
  2. Smelt de boter in een steelpan en roer de smaakgevers erdoor, peper en zout naar smaak.
  3. Bestrijk de kolven met dit botermengsel. Vouw de schutbladeren weer om de kolven heen en wikkel elke maïskolf in een stuk stevig aluminiumfolie.
  4. Verhit de barbecue en rooster de kolven direct boven het vuur. Reken 30 tot 40 minuten: keer ze elke paar minuten.
  5. Wikkel ze voorzichtig uit de folie en verwijder voor het opdienen de schutbladeren.
  6. Mix de kruiden voor de kruidenmix. Wentel de gegrilde kolven door de kruidenmix voordat de maïskolven worden opgediend.

 

Print Friendly, PDF & Email