Eenvoudige asperges met hollandaise saus

 

4 personen

Asperges

  • 750 g asperges
  • zout
  • roomboter

Hollandaise saus

  • 200 g roomboter
  • 2 eieren

castric

  • citroen
  • peterselie
  • kervel
  • zout en peper
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 4 sjalotten
  • 10 peperkorrels
  • 5 champignons
  • 1 knoflookteen

Asperges

  1. Schil de asperges goed rondom en bewaar deze tot gebruik onder een vochtige doek of keukenpapier.
  2. Leg ze in een koekenpan waarin ze naast elkaar passen, zet ze onder water met wat zout en wat boter, doe het deksel op de pan en zet het vuur hoog.
  3. Kook tot je met een mes in de dikste stukken kunt prikken.
  4. Laat de asperges in de pan tot gebruik.

Hollandaise saus

Castric:

  1. Breng de witte wijn en wijnazijn met de overige ingredienten in een steelpan aan de kook en reduceer tot alle vocht bijna is verdwenen.
  2. Passeren.

Saus:

  1. Scheidt de eieren en roer de twee dooiers in een steelpan los met een theelepel water en een theelepel castric.
  2. Vervolgens au bain marie met een garde stijf roeren.
  3. De boter smelten en in een dunne straal goed roerend door de massa mengen.
  4. Op smaak brengen met citroen, zout en peper.
  5. Vlak voor het opdienen fijngemaakte peterselie en kervel toevoegen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie