Lamsbout uit de oven met tuinkruiden

 

4 personen

  • Lamsbout van ongeveer 800 g
  • 125 g boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/2 eetlepel tijm, gehakt
  • 200 ml rode of witte wijn
  • 100 ml vleesbouillon
  • 1 theelepel munt, gehakt

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
  2. Leg de lamsbout in een braadslede.
  3. Meng 100 g boter met de knoflook, peterselie, zout en peper. Verdeel deze kruidenboter over het vlees.
  4. Meng de bloem en tijm en strooi dit over het mengsel over de boter op het vlees.
  5. Zet de lamsbout 25 minuten in het midden van de oven.

Bereiding

  1. Verwarm de wijn met de boullion
  2. Giet dit over het vlees en braad het vlees tot de kerntemperatuur 60 graden Celcius aan geeft.
  3. Haal daana de lamsbout uit de braadslede en laat deze onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten.
  4. Zeef het braadvocht boven een steelpan en kook het vocht 8-10 minuten in.
  5. Voeg daarna van de warmtebron af de munt en klontjes boter al kloppend bij de saus. Maak op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de lamsbout in plakken gesneden met de saus.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie