Coleslaw

voor 6 tot 8 personen.

Ingrediënten:

  • 1 grote witte of groene kool, zeer dun gesneden
  • 3-4 wortelen, grof geraspt
  • 1/2 rode en 1/2 groene paprika
  • 1-2 stengels bleekselderij, fijngehakt of 1-2 tl selderijzaad
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2-3 handvolle rozijnen of sultana’s
  • 3 el wittewijn- of ciderazijn
  • 4-6 el suiker, naar smaak
  • 175-250 ml mayonaise, om te binden
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

Voorbereiding:

  1. Meng kool, wortel, paprika’s, selderij of selderijzaad, ui en rozijnen of sultana’s in een grote kom.
  2. Voeg azijn, suiker, zout en peper toe en schep grondig om.
  3. Laat 1 uur staan.

Bereiding:

  1. Roer door de voorbereiding genoeg mayonaise om de ingrediënten te binden.
  2. Proef op smaak en op zoet-zuurverhouding en voeg zo nodig extra suiker, zout of peper toe.
  3. Zet in de koelkast en giet voor het serveren overtollig vocht af.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie