Aardappelpartjes met basilicum-citroendip

Ingrediënten:

  • 4 grote vastkokende aardappelen, geschild
  • 6 el olijfolie
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

voor de dip:

  • 2 grote eigelen
  • 1 el citroensap
  • 150 ml olijfolie
  • 150 ml zonnebloemolie
  • handvol groen basilicum
  • handvol paars basilicum
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • blaadjes groen en paars basilicum, om te garneren
  • zeezout, om te garneren

Voorbereiding:

  1. Meng eigelen en citroensap kort in een keukenmachine of blender.
  2. Roer beide oliën samen in een kom.
  3. Giet ze langzaam, met één druppel tegelijk en een draaiende motor, bij het mengsel (als de helft van de olie is opgenomen, kan de rest er sneller bij worden gegoten)
  4. Laat draaien tot een dikke romige mayonaise ontstaat.
  5. Scheur beide basilicumsoorten in stukjes en roer met gehakte knoflook, peper en zout door de mayonaise.
  6. Schep in een schaaltje, dek af en zet zolang in de koelkast.

Bereiding:

  1. Snijd de aardappelen in partjes van zo’n 7,5 centimeter lang en 2,5 centimeter dik.
  2. Doe de partjes in kokend water en kook 4-5 minuten (de aardappel moet net zacht, maar nog wel stevig zijn)
  3. Giet de aardappel af en spoel na met koud water.
  4. Dep grondig droog, haal snel door de olijfolie en kruid met zout en peper.
  5. Steek de barbecue aan en leg de aardappelen op een ingevet rooster boven halfhoog vuur en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, zodat ze door en door warm, goudbruin en zacht zijn.
  6. Serveer met de basilicum-citroendip, gegarneerd met blaadjes basilicum en zeezout.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie