Aceitunas a ron cebolla – Gemarineerde olijven met ui

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 1 pot groene olijven a 240 gram
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook,
  • 0.5 theelepel tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 0.5 eetlepel boter

Bereiden

  1. Olijven laten uitlekken.
  2. Citroen schoonboenen en in kleine partjes snijden.
  3. Knoflook pellen en snipperen.
  4. In kom olijven, knoflook, tijm, olie en citroenpartjes door elkaar scheppen.
  5. Ui pellen, in ringen snijden en met boter en 2 eetlepels water aan de kook brengen.
  6. Zachtjes laten koken tot vocht is verdampt.
  7. Olijven en uien door elkaar mengen en tot gebruik in schone, goed afsluitbare pot bewaren.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie