Aardpeermousse

  • 500 gram aardpeer
  • 1dl water
  • 1,8 dl slagroom
  • 1 theel. agar-agar
  • 2 el water
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • 2 el walnootolie
  • een snufje chilipoeder
  • snufje nootmuskaat
  • snufje kruidnagelpoeder
  • een beetje citroensap
  • 1 thl zeezout, vers gemalen peper
  • 1 eiwit van een scharrelei,
  • snufje zeezout

  1. Borstel de aardpeer schoon onder stromend water en snijd hem klein.
  2. Breng hem aan de kook in het water en laat op matig vuur 15 minuten koken. Voeg de slagroom toe en pureer dit.
  3. Roer de agar- agar poeder door het water en laat het even wellen. Doe het bij de aardpeerpuree, breng het mengsel aan de kook en laat het 2 tot 3 min sudderen. Doe de puree over in een schaal.
  4. Rooster de walnoten in een droge pan. Houd 2 el apart voor de garnering en doe de rest bij de puree. Roer de walnootolie, de specerijen en het citroensap door de puree en breng op smaak met peper en zout.
  5. Klop het eiwit met een beetje zout stijf en schep het door de massa. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat de mousse 6 uur in de koelkast opstijven. Let op: de mousse wordt niet echt maar blijft crèmeachtig zacht.
  6. Verdeel de aardpeermousse met een ijsschep in porties en schep die in glazen. Serveer met de walnoten of vorm er canailles van.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie