Kippendijen met 5 -spice kruiden en Hoisinsaus

Bijgerecht: 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 gr kippendijen
  • Kipkruiden of zout en peper
  • 4 – spice kruiden van merk Mee Chun
  • Knoflookpoeder of na het bakken verse knoflook
  • Zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Kip in de kuriden zetten minimaal uur marineren 
  2. Daarna in de olie bakken tot het bruin is, zo 15 min.

Hoisinsaus:

Ingrediënten:

  • 1 grote eetlepel Hoisinsaus
  • 3 grote eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel chilisaus
  • Honing of ahornsiroop naar smaak
  • Optioneel gembersaus

Bereiding:

  1. Alle ingredienten mengen en iets water toevoegen voor een goede sausdikte, de saus wordt koud of iets lauw geserveerd.
  2. Proeven en naar smaak ingredienten toevoegen.

Uitserveren saus apart, kip in grove stukken snijden.

Print Friendly, PDF & Email