Fruit in een spekjasje.

Hapje voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 12 gedroogde pruimen
  • 24 hele amandelen , met vlies
  • Boter
  • 50 gr gepelde pistachenoten
  • 12 dadels
  • 2 stevige bananen
  • 125 gr buikspek, in dunne plakjes gesneden
  • cocktailprikkers

Bereiding:

  1. Week de gedroogde pruimen ca. 2uur in warm water. Blancheer ondertussen de amandelen ca. 1 minuut in kokend heet water. Giet ze af zodra de schil loslaat en ontvel ze. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Dep de amandelen droog met keukenpapier en bak ze in een pan met wat hete boter tot ze goudgeel zijn. Houd ze apart.
  3. Giet de pruimen af, laat ze uitlekken droog ze af met keukenpapier. Vul ze vervolgens met de amandelen een paar pistachenoten.
  4. Ontpit indien nodig de dadels en vul ze eveneens met amandel en pistachenoten. Schil de bananen en snijd ze in stukjes.
  5. Wikkel elke vrucht in een half plakje buikspek en zet de uiteinden vast met een prikker. Leg de vruchten op een bakblik.
  6. Bak de vruchten vervolgens ca. 5 – 8 minuten in de voorverwarmde oven tot het spek goudgeel is.
  7. Deze spiesjes zijn het lekkerst als ze nog heet of warm zijn.

fruit

Print Friendly, PDF & Email