Hapje voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 12 gedroogde pruimen
- 24 hele amandelen , met vlies
- Boter
- 50 gr gepelde pistachenoten
- 12 dadels
- 2 stevige bananen
- 125 gr buikspek, in dunne plakjes gesneden
- cocktailprikkers
Bereiding:
- Week de gedroogde pruimen ca. 2uur in warm water. Blancheer ondertussen de amandelen ca. 1 minuut in kokend heet water. Giet ze af zodra de schil loslaat en ontvel ze. Verwarm de oven voor op 200° C.
- Dep de amandelen droog met keukenpapier en bak ze in een pan met wat hete boter tot ze goudgeel zijn. Houd ze apart.
- Giet de pruimen af, laat ze uitlekken droog ze af met keukenpapier. Vul ze vervolgens met de amandelen een paar pistachenoten.
- Ontpit indien nodig de dadels en vul ze eveneens met amandel en pistachenoten. Schil de bananen en snijd ze in stukjes.
- Wikkel elke vrucht in een half plakje buikspek en zet de uiteinden vast met een prikker. Leg de vruchten op een bakblik.
- Bak de vruchten vervolgens ca. 5 – 8 minuten in de voorverwarmde oven tot het spek goudgeel is.
- Deze spiesjes zijn het lekkerst als ze nog heet of warm zijn.