Preisoep met mosselen.

4 personen.

Ingrediënten:

  • 2 el. 0lijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 250 gr. Prei , in ringen
  • ½ rode peper, fijn gehakt
  • 1 kg mosselen, schoongemaakt
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 pot visfond, 380 ml
  • 250 ml slagroom
  • 1 stokbrood

Bereiding:

  1. In een soeppan olie verwarmen en op een laag vuur ui, bleekselderij, prei en peper ongeveer 3 minuten fruiten. Mosselen en wijn toevoegen, alles aan de kook brengen en de mosselen op hoog vuur met de deksel op de pan in 5 tot 7 minuten gaar koken.
  2. Neem de pan van het vuur en schep met een schuimspaan de mosselen uit de pan in een schaal. Voeg nu de visfond toe aan het kookvocht 400 ml water en de slagroom toevoegen aan de kook brengen en flink laten doorkoken..
  3. Verwijder de dichte mosselen  en voeg de rest weer toe aan de soep. Laat de mosselen warm worden en breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer in een bord met daarbij een stukje stokbrood.

mosselsoep

Print Friendly, PDF & Email