Aspergesoep met gerookte zalm

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 100 g gerookte zalm
  • 750 g witte asperges
  • 1 prei, grof gesneden
  • 2 uien, grof gehakt
  • 2 el bieslook, fijngesnipperd
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 ml room
  • 1 klontje boter
  • peper
  • zout

Bereiding:

  1. Schil de asperges en bewaar de schillen. Snij ze in kleine schijfjes en hou de aspergepunten apart.
  2. Breng de aspergeschillen aan de kook in de groenten bouillon en laat 20 minuten zacht koken.
  3. Stoof ondertussen de prei samen met de ui en de aspergeschijfjes aan in de boter.
  4. Zeef de bouillon en giet deze bij de groenten. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur.
  5. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout. Schenk er de room bij, voeg de aspergepunten toe en laat nog even doorwarmen.
  6. Verdeel de soep over de glaasjes. Werk af met de bieslook.
  7. Rijg de gerookte zalm op 4 saté-stokjes en verdeel ze over de glaasjes

Print Friendly, PDF & Email