Gevuld met een farce van boerderij kip en pijnboompitjes op gesmoorde bosui
En pompelmoes daarbij een dressing van pimente désplette.
Ingrediënten
- 2 kwartels
- 120 gram kipfilet
- 20 gram pijnboompitjes
- 1 ei
- zout/peper
- 4 plakjes Spaanse ham
- tempura (verkrijgbaar bij de toko)
- 4 bosuien
- 1 rode grapefruit
- 1 bakje shiso paars
- 1 potje pimente désplette
Bereidingswijze;
- Haal de pootjes van de kwartel af en zout en peper deze. Bak ze dan in de braadpan en zet net onder
- in de olijfolie laat deze zachtjes gaar worden.
- Snijd met een scherp mes de filets van het karkas.
- Maak van de kipfilet, pijnboompitjes en het ei een farce breng op smaak met zout en peper.
- Leg op keuken folie de plakjes Spaanse ham uit en snijd de kwartel filets in en klap ze uit.
- Spuit de farce van kip erbovenop en draai nog wat verse peper eroverheen.
- Rol het geheel op en draai de uiteindes dicht en bind vast met een stuk slagers touw.
- Pocheer de pakketjes in water op een temperatuur van ongeveer 90 graden.
- Haal de pootjes uit de olijfolie en laat deze afkoelen.
- Maak de tempura beslag volgens aanwijzing op het pakje. (eventueel kan je aan het beslag wat kerrie
- poeder toevoegen)
- Maak de bosui schoon en snijd de grapefruit uit.
- Trancheer de kwartel en leg deze warm.
- Smoor de bosui en leg dit in een warm bord met de uitgesneden grapefruit.
- Frituur het kwartelpootje wat door het tempura beslag gehaald is.
- Dresseer de tranches kwartel boven op de bosui en grapefruit en leg het pootje erbij.
- Strooi nog wat shiso paars eroverheen en spuit wat strepen dressing van pimente désplette.
Ingrediënten dressing
- 1 dl witte wijn azijn
- 1 dl water
- 40 gram dooier
- 30 gram mosterd
- 1 liter olijfolie
- zout/peper
- pimente d’esplette
Bereidingswijze
- Doe de azijn, water en mosterd en de dooier in een litermaat.
- Voeg langzaam al kloppend de olijfolie toe let op dat het geheel niet gaat schiften!
- Zodra het een dik geheel is geworden breng op smaak met zout en peper voeg wat pimente toe naar
- smaak.