Green zhoug , Tehina en Salade

Green zhoug

Ingrediënten

  • 2 bossen verse peterselie
    of 1 bos peterselie en 1 bos koriander
  • 250 gram verse, milde chilipepers
  • 6 tenen knoflook, uit de knijper
  • 1 tl karwijzaad
  • 4 kardemomzaaddozen (alleen het zaad gebruiken)
  • zout
  • zwarte peper
  • 5 eetlepels zonnebloemolie

Bereiding

  1. Snijd de wortels maar niet de stelen van de koriander.
  2. Snijd van de peterselie wel de steeltjes af. Was alles goed en knijp het water eruit.
  3. Draai in de keukenmachine alle ingredienten tot een grove pasta.
  4. Bewaren in de koelkast
Tehina

Ingrediënten

  • 250 ml tahin (sesampasta)
  • 2 citroenen
  • 3 knoflooktenen, fijnghakt
  • zout
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 2 el peterselie

Bereiding

  1. Doe de tahin in een kom en klop er heel geleidelijk het sap van 1/2 citroenen door en genoeg water (ongeveer 175 ml) om er een lichte, dikke saus van te maken.
  2. Blijf kloppen. De saus zal eerst klonteren en dan pas mooi romig worden.
  3. Voeg op het laatst knoflook en zout toe.
  4. Strooi er wanneer de tehina als dip wordt gebruikt, wat paprikapoeder en peterselie over.

Salade

Ingrediënten

  • 2 tomaten, groot en rijp, in blokjes gesneden
  • 4 kleine komkommers, in blokjes gesneden
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • peterselie 4 eetlepels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen, sap
  • zout
  • zwarte peper
  • muntblaadjes

Bereiding

  1. Meng in een grote kom de tomaat, komkommer, paprika, ui en gehakte peterselie.
  2. Besprenkel alles met olijfolie, citroensap, zout en peper naar smaak.
  3. Schep alles om en garneer het gerecht met verse munt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie