Ingrediënten
Hoeveelheden zijn voor 4 personen
- 80 gram boter
- 150 gram magere bacon in stukjes
- 4 middelgrote preien
- 4 kipfilets met vel
- 2 eetlepels cognac
- 750 ml droge witte wijn (riesling)
- 2 tenen knoflook
- 125 gram kleine champignons
- 1 vers bouquet garni (1/2 ui, 1 venkel, 1 winterwortel, 2 laurierblaadjes, 4 takken tijm)
- 1 eetlepel bloem
- verse peterselie
- Smelt 25 gram boter in een braadpan en bak bacon en prei 10 min.
- Schep met een schuimspaan uit de pan in een vuurvaste schaal.
- Smelt nog 25 gram boter in de braadpan en bak de stukken kip(met vel) in gedeelten 5-6 min. Tot ze rondom bruin zijn.
- Verhit cognac om te flamberen. Schep als de vlammen gedoofd zijn de kip en het braadvocht uit de pan in de vuurvaste schaal.
- Giet de witte wijn erbij, voeg knoflook, champignons en bouquet garni toe. Zet het deksel op de schaal en laat 15 min. Sudderen.
- Roer de rest van de boter zacht en meng met de bloem tot een pasta.
- Roer het mengsel door de inhoud an de schaal. Laat nog 20-25 minuten sudderen tot de kip gaar is.