Knoflooksoep

4 personen

Ingrediënten:

  • 2 sjalotten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 schijf gemberwortel fijngehakt
  • 2 bollen verse knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 5 gram boter
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblad
  • 100cc droge witte wijn
  • 500 cc groentebouillon (vers gemaakt of van 1 tablet)
  • 2 x een ½ eetlepel gehakte peterselie
  • 2 x een ½ eetlepel gehakte koriander
  • 1 a 2 theelepels harissa
  • 100 cc kook-room

Bereiding:

  1. Snijd de sjalot, de gember en de selderij inclusief blad fijn
  2. De knoflook hoef je niet te pellen als die jong en vers is, anders wel
  3. Snijd een hele verse bol in plakken, of pel je de tenen en snijd die in grove stukken
  4. Verhit de boter en olie in een kookpan
  5. Doe de sjalot, de selderij en gember in het warme vet en laat dit heel zacht smoren (niet kleuren)
  6. Doe na 5 minuten, de plakken knoflook erbij
  7. Voeg de tijm en de laurier toe
  8. Schep de inhoud van de pan goed door
  9. Laat dit 10 minuten smoren
  10. Blus af met witte wijn en bouillon
  11. Laat de soep 10 minuten zacht door koken
  12. Meng in een schaaltje de kook-room met de harissa de ½ eetlepel koriander en ½ eetlepel peterselie. Maak op smaak af met peper en zout (en of meer harissa)
  13. Verwarm kleine glazen of kommen voor
  14. Zeef de soep
  15. Pureer de vaste bestanddelen en roer die door de soep
  16. Controleer de hoeveelheid soep (=600cc) en maak de soep op smaak af
  17. Zeef de soep  en verhit de soep tot die kookt, meng de gekruide kook-room erdoor
  18. (Laat je gasten plaats nemen aan tafel)
  19. Neem de voorverwarmde kommetjes of glazen en vul deze met de soep
  20. Bestrooi met de achter gehouden kruiden
  21. Serveer direct

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie