-
200 gram zilvervliesrijst
-
4 dl. water
-
3 middelgrote gele wortels
-
6 eetlepels kwark
-
2 scharrelei
-
5 eetlepels speltmeel
-
1 thl. gember fijngehakt
-
1/3 thl. kardamom, 1/3 thl. koriander
-
1 ¾ thl. scherpe kerriepoeder
-
¾ thl.chilipoeder, 1 thl. Sojasaus
-
1 teen knoflook, geperst
-
snuf rietsuiker, zeezout
-
ca 15 eetlepels wit sesamzaad
-
40 gram fijngesneden prei (het groene deel)
- Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes.
- Rooster de rijst in een droge pan, blus hem af met het water. Breng de rijst aan de kook en laat hem op een laag vuur 20 min koken. Verdeel de wortels over de rijst en doe het deksel direct op de pan. Laat alles van het vuur af 10 min wellen.
- Doe de kwark, het ei, het meel en de specerijen en overige smaakmakers bij de rijst, roer alles goed door elkaar en breng op smaak met zout.
- Meng het sesamzaad met de prei op een bord. Vorm met natte handen van het rijstmengsel balletjes ter grootte van een walnoot en haal hem door het sesammengsel.
- Breng in een stoompan wat water aan de kook, leg de wortelballetjes op de treef en stoom ze 10 minuten.
- Leg het balletje op een lepel of schaaltje met rabarberchutney en nog een kruidenversiersel.