(Dit recept is voor 4 personen)
- 1 grote zoete aardappel
- frituurolie
- 100 gr komkommer
- 8 blaadjes kropsla
- 300 gr gerookte zalm, dun gesneden
- zalmeitjes
Ravigottesaus
- 1 ei
- 1 dl crème fraiche
- 1 el mayonaise
- 1 grote augurk/zoetzuur
- 1 sjalot
- 1 tl kappertjes
- 1 tl bieslook
Diversen
- mandoline
- keukenpapier
- zeefje
Voorbereiden
- Aardappel wassen, drogen en in flinter dunne plakjes schaven. Frituurolie verhitten tot 180°C en de aardappelplakjes hierin 1-1½ min krokant en lichtbruin bakken
- Chips laten uitlekken op keukenpapier en tot gebruik in een goed afgesloten trommel bewaren
Bereiden
- De komkommer in hele dunne plakjes snijden en over de borden verdelen (mooi rondje). Daarop laagje aardappelchips, blaadje kropsla, plakje gerookte zalm, laagje chips en de rest van de zalm leggen; garneren met zalmeitjes en serveren met de ravigotesaus
- Ravigotesaus: Ei hard koken (± 8 min). Ei door een zeef drukken, zodater kleine stukjes ontstaan
- De stukjes mengen met de crème fraiche, mayonaise, augurk (kleine blokjes), sjalot (gesnipperd), kappertjes en bieslook (fjngesneden); de ravigotesaus tot gebruik in de koelkast bewaren
- Afmaken: maak de tompouce ophet borden garneer af met fijngesneden bieslook en dresseer de ravigotesaus eromheen