Tamme eendeborst salade

Bereidingstijd 30 minuten.

Dit recept is bestemd voor 4 personen.

Ingredienten

  • 2  grote tamme eendenborsten (of drie kleine)
  • 3  sinaasappels
  •   gemengdesla
  • 1 dl vinaigrette
  •   olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm oven voor op 180 graden
  2. Snijd vel van de eend kruislings in. Peper en zout de eend.
  3. Was de salade, sla deze droog. Huid van sinaasappels dun schillen (zonder wit). Schil de sinaasappels tot op vruchtvlees en snijd de partjes eruit boven een bord. Vang het sap op. Snijd schil van sinaasappel in hele fijne reepjes
  4. Bak de eendeborst zonder toegevoegd vet, vetzijde eerst knapperig. Daarna vleeszijde kort bruin bakken. Eend moet tenminste rose blijven. Eendeborst 8  minuten in de oven.
  5. Meng de vinaigrette met de sinaasappelschil en wat sap en meng dit door de sla. Verdeel over 4 borden en schik sinaasappelpartjes om de sla heen. Snijd de eendeborst in dunne plakjes en leg deze over de salade.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie