Ingrediënten:
- 1 kg gevarieerde Noordzee vis, mosselen, schelp- en schaaldieren
- 60 gr. Sjalotten
- 0,25 L visfond
- 0,25 L witte wijn
- 200 gr. Prei
- 1/2 stengel bleekselderij
- 200 gr. Wortels
- 75 gr. Boter
- 0,25 L slagroom
- 1,5 el gehakte peterselie
- Zout, peper
Bereiding:
- Maak de vis schoon of fileer.
- Borstel de mosselen en schelp- en schaaldieren schoon.
- Pel en snipper de sjalotten en pocheer ze met de vis, de mosselen, de schaal- en schelpdieren in de visfond en de witte wijn.
- Maak de groenten schoon, snijd ze in dunne reepjes en stoof ze in 50 gr. Boter.
- Giet de groenten af in een zeef en vang het vocht op.
- Neem vis, mosselen, schelp- en schaaldieren uit de pan, voeg het groentenat toe en laat de bouillon inkoken.
- Voeg de slagroom toe , laat de bouillon verder inkoken en voeg de resterende boter toe.
- Neem de schelp,en schaaldieren uit hun schaal en doe ze met de vis, de mosselen en de groenten in een vuurvaste terrine
- Giet de saus erover.
- Kook het gerecht nogmaals op, bestrooi het met peterselie en serveer het met een glas chardonnay.
Techniek: Pocheren & Stoven