Salade met garnalen en bieslookdressing

 

4 personen

  • 3 eetlepels blanke azijn
  • 3 eetlepels water
  • 6 eetlepels maisolie
  • 1 theelepel walnotenolie
  • 2 eetlepels gesneden bieslook
  • zout
  • versgemalen witte peper
  • kropsla
  • krulandijvie
  • veldsla
  • eikenbladsla
  • 4 rode kerstomaatjes
  • 4 gele kerstomaatjes
  • 8 radijsjes
  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 12 bieslookstengels

Voorbereiden

  1. Dressing: Doe de azijn, het water, de maisolie, de walnotenolie en de gesneden bieslook in een beslagkom. Roer alles goed door elkaar en breng de dressing op smaak met zout en versgemalen witte peper.
  2. Bewaar de dressing op kamertemperatuur.
  3. Was de verschillende slasoorten grondig in ruim koud water. Droog de sla in een slacentrifuge.

Bereiden

  1. Verdeel de sla over vier koude borden, was de tomaatjes en de radijsjes en haal de kroontjes eraf. Maak de salades aan met de helft van de dressing .
  2. Maak de garnalen aan met de andere helft van de dressing en breng deze op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Verdeel de garnalen over de vier salades. Garneer de salades met de rode en de gele kerstomaatjes, in partjes gesneden radijsjes en bieslookstengels.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie