Rundvleessalade met zoete mosterddressing

 

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 4 personen

  • Olijfolie voor het bakken en om erover te sprenkelen
  • 600g kogelbiefstuk in grote stukken van 4 cm
  • Zeezout en vers gemalen peper
  • 6 grote stronken roodlof
  • 6 grote stronken witlof
  • Een grote bos munt fijngehakt
  • Een grote bos bladpeterselie fijngehakt
  • handje rucola (om te frituren)

Dressing

  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el cider- of witte wijn azijn
  • 1el heldere honing
  • 1el sojasaus
  • 4 el olijfolie

  1. Verhit een grote koekenpan en giet er wat olijf olie in als de pan erg heet is. Strooi peper en zout op het vlees en schroei het vlees in 3-4 minuten dicht tot het rondom bruin is. Het vlees mag niet gaar zijn. Laat het volledig afkoelen. Bereidt u het vlees van te voren, doe het dan in een kom, druppel er wat olijfolie over en zet het in de koelkast.
  2. Voor de dressing: meng alle ingrediënten en voeg zout en peper naar smaak toe. Haal de stronkjes lof uit elkaar.
  3. Snijd het gebakken vlees vlak voor het serveren in kleine blokjes. Doe ze in een kom en schep de dressing en kruiden erdoor. Verdeel het vlees over 4 borden en leg het in het midden, gebruik eventueel een ring om het er professioneel uit te laten zien. Garneer elk bord met de lof en druppel er wat olijfolie over, strooi er zeezout op en serveer.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie