IJsbergsla met eiersalade en krokant spek

Dit recept is voor 4 personen:

  • 3 eieren
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 takje verse dille, fijngehakt + enkele sprietjes
  • 2 takjes verse dragon, fijngehakt
  • fleur de sel
  • ½ sjalotje, fijngesnipperd
  • enkele dunne rode-uienringen, gehalveerd
  • evt. bieslookbloemetjes (of andere uiachtige bloemetjes)
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Kook de eieren 7 minuten in kokend water, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  3. Druk de eieren door een eiersnijder of schuimspaan en snijd de reepjes in blokjes.
  4. Leg het spek op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het in het midden van de oven in 8-10 minuten krokant. Dep droog met keukenpapier.
  5. Halveer de ijsbergsla. Haal voorzichtig het hart uit beide helften, zodat de bladeren heel blijven.
  6. Dompel de tomaat circa 10 seconden in kokend water en spoel onder koud stromend water. Je kunt het velletje er nu makkelijk afpellen.
  7. Snijd de ontvelde tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Meng de tomaat met de eieren, mayonaise, crème fraîche, fijn gehakte dille en dragon. Breng op smaak met vers gemalen peper, fleur de sel en sjalot.
  8. Vul de ijsbergslaharten met de eiersalade, maak af met dille, rode ui, evt. de bieslookbloemetjes en krokante spek. Serveer direct.
Print Friendly, PDF & Email