Loempia van Egmondse geitenkaas​

: Ingr:
bleekselderij fijne brunoise pecannoten grof gehakt
wat honing
eiwit springhomevellen
Geitenkaas mengen met de ingrediënten en inrollen volgens instructie.
Maisblini
Ingr​:
100 gram ricotta
2 eieren
250 gram uitgelekte maiskorrels 50 gram zelfrijzend bakmeel
1 Spaanse peper
Snuf zout
Alles door de magimix draaien en een half uur laten rusten.
In een koekenpan pannenkoekjes maken ter grote dan een poffertje (iets groter)

Biesheuvelknoflooksoep
Ingr:
200 gram fijn gehakte knoflook 50 gram ui
Halve theelepel paprikapoeder 1 bos lenteui
1 liter koksroom
5 dl groentenbouillon
Ui knoflook en paprikapoeder aan zetten, room en groentebouillon toevoegen. Eventueel iets binden met aardappelzetmeel.
Carpaccio met truffelmayonaise en klaverkaas
Carpaccio snijden met snijmachine op slagersplastic 25gr.
Truffelmayonaise maken met mayonaise truffelolie, truffelsalsa en zout en peper Klaver kaas snijden
Bruschetta met tomaat.
Ingr
10 tomaten waar concassee Basilicum
4 teen knoflook
Olijfolie
Zwarte peper

Crostinis maken met knoflookolie en oerbrood
Broccoliburger
Ingr:
1 kg broccoliroosjes
6 eieren
120 gram oude Beemster
2 rode ui gesnipperd
4 teen knoflook fijn
200 gr boekweitmeel
1 theelepel komijn
1 theelepel katoembar
Broccoli pulsen met magimix, rest toevoegen en op smaak brengen.
Burgers maken van 75 gram, aanzetten en weg leggen voor gebruik.
Crème maken met gorgonzola, bieslook en cremefraiche
Couscous
500 gram Broccoli pulsen tot couscous grote,
Fijne paprika ui en wat knoflook erbij. Op smaak maken.
Aansmoren in wat boter zodat de kleur behouden blijft maar wel iets gaar is.
Aardappelschuim​:
700 gram droog gekookte aardappelen
600 gram room met 150 gram boter verwarmen
Met magimix goed blenderen op smaak maken en kidde vullen en met 3 patronen gas erin.. Alles moet warm de kidde in.

Truffelpapier
Truffelaardappel gaar koken, dan schillen en een zachte zalf maken met eiwit(magimix) Drogen in warmkast
Snijbonenspaghetti met dunschiller en heel even blancheren
Wentelteefjes​ maken van suikerbrood kaneel melk en ei
Monchoutaart
Bodem maken van 520 gram jodenkoeken en 220 gram gesmolten boter 1.5 kilo roomkaas
500 witte basterd
80 gram citroenrasp
18 gram gelatine
850 gram lobbige slagroom
Roomkaas, basterd, citroenrasp au bain Marie verwarmen. Gelatine apart oplossen au bain Marie
Alles bij elkaar en koud kloppen.
Dan de slagroom er bij en op de bodem.
20 bollen ijs voor knijpen

Bananenbrood
3 rijpe banaan
2 eieren
225 gram bloem
175 gr basterdsuiker
1 theelepel kaneel
100 ml zonnebloemoli
75 gram fijn gehakte pecannoot 1 zakje bakpoeder
Snuf kaneel
oven op 160 graden, meng bloem bakpoeder suiker en kaneel. voeg de geprakte bananen walnoot eieren en olie toe. dan
in een ingevette bakblik en 60 minuten afbakken.
afkoelen plakken snijden en goudbruin roosteren in een koekepan Ricotta op smaak met ahornsiroop

Print Friendly, PDF & Email