Kaassoesjes

Voor 20 portie

Soesjes

  • 100 ml water
  • 100 ml melk
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 4 eieren

Kaasvulling

  • 200 g roomkaas
  • 100 g blauwe kaas
  • 1scheutje port
  • 100 g geraspte kaas
  • 0.5 bosje bieslook
  • Garneren
  • 6 takjes peterselie
  • 100g witte druiven

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • spuitzak
  • spuitmondje

Soesjes

  1. Verwarm de oven voor op 210 ºC.
  2. Breng voor het soezenbeslag het water, melk, boter en een snufje zout aan de kook en voeg de bloem toe.
  3. Gaar de bloem op laag vuur en haal de pan van het vuur. Roer er één voor één de eieren door.
  4. Schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit soesjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de soesjes in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Kaasvulling

  1. Meng de roomkaas met blauwe kaas, port, geraspte kaas en peper.
  2. Schep een derde in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en bewaar om te garneren.
  3. Snijd de bieslook fijn en meng met de resterende kaasvulling.
  4. Schep de kaasvulling in een spuitzak met glad spuitmondje.
  5. Prik de soesjes aan de onderkant in met een mesje en spuit de kaas-bieslookvulling erin.

Garneren

  1. Halveer de druiven.
  2. Garneer de soesjes met kaasvulling, druiven en peterselie.

 

 

Print Friendly