Soto ajam van oma

Soep voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 2 potten kippenbouillon
  • 1 dubbele kipfilet , in stukjes
  • 3 uien , gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook , fijngehakt
  • Stukje gember , geschild
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel koenjit
  • 1 theelepel laos
  • 1 stengel sereh
  • 3 eetlepels ketjap asin
  • 2 theelepels citroensap
  • Snufje zout

Bereiding:

  1. Voeg water toe aan de bouillon , tot je 2 liter hebt , en zet de bouillon op het vuur.
  2.  Stamp of oelek (snij) de uien , de knoflook en het stukje gember en fruit ze in de olie.
  3.  Voeg peper , koenjit en laos toe. Bak de kipfilet mee tot-ie bruin is.
  4. Voeg dit geheel aan de bouillon toe en doe er de serehstengel , het zout , de ketjap en de citroensap bij. Laat minimaal nog een uur trekken.
  5. De soep is lekkerder wanneer je hem een dag van tevoren maakt. (kemerasoet!)

Serveer met lontong , gekookt ei , plakjes gekookte aardappel en selderij.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie