Soep voor 6 personen
Ingrediënten:
- 2 potten kippenbouillon
- 1 dubbele kipfilet , in stukjes
- 3 uien , gesnipperd
- 2 teentjes knoflook , fijngehakt
- Stukje gember , geschild
- 4 eetlepels olie
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel koenjit
- 1 theelepel laos
- 1 stengel sereh
- 3 eetlepels ketjap asin
- 2 theelepels citroensap
- Snufje zout
Bereiding:
- Voeg water toe aan de bouillon , tot je 2 liter hebt , en zet de bouillon op het vuur.
- Stamp of oelek (snij) de uien , de knoflook en het stukje gember en fruit ze in de olie.
- Voeg peper , koenjit en laos toe. Bak de kipfilet mee tot-ie bruin is.
- Voeg dit geheel aan de bouillon toe en doe er de serehstengel , het zout , de ketjap en de citroensap bij. Laat minimaal nog een uur trekken.
- De soep is lekkerder wanneer je hem een dag van tevoren maakt. (kemerasoet!)
Serveer met lontong , gekookt ei , plakjes gekookte aardappel en selderij.