Romige kreeftensoep met een rookworstje van gamba en gesneden prei

Ingrediënten

Soep

  • 1 flauwe kreeft (of ontdooide/diepvries)
  • 50 gr winterpeen
  • 50 gr prei
  • 50 gr knolselderij
  • 50 gr ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 0.5 dl vieux
  • 1 st sinaasappel
  • 1 ltr visbouillon
  • peperkorrels

    Roux

  • 50 gr bloem
  • 60 gr boter
  • 1 dl room
  • 25 gr creme fraiche
  • peper

    Rookworst

  • 450 gr gamba’s
  • 1 st eiwit
  • 1 dl room
  • dunne darm
  • peper

Bisque

  1. snijd de wortel, prei, ui, knolselderij in stukken
  2. zet deze aan in wat olijfolie en voeg er de tomatenpuree bij en ontzuur deze.
  3. blus dit weer af met de rode wijn, vieux en wat sinaasappelsap
  4. voeg er daarna de gehakte kreeften bij en voeg er de visbouillon bij en de rest van de ingredienten
  5. laat alles +/- 2 uur trekken en zeef het dan.

    Roux

  6. maak van de boter,en de bloem een roux door de boter te laten smelten en uit bruisen en voeg er dan de bloem bij en zorg dat ‘t een 1 bal wordt.
  7. als de soep gezeefd is deze binden met de roux en afmaken met de room en crème fraiche. De soep moet een beetje romig smaken.

    Gamba rookworst

  8. pel de gamba’s en draai er samen met het eiwit in de magimix een farce van
  9. roer er dan de room en let er op dat alles goed koud blijft(erg belangrijk)
  10. spoel de schapendarm goed uit en stroop die op een spuitje in een spuitzak.
  11. doe de farce in de spuitzak en spuit de darmen vol (zonder lucht)
  12. knoop de worstjes dicht en wel ze in wat water tegen de kook aan.
  13. daarna op een doek laten drogen
  14. breng de rookpan onder de rook en leg hier in de mini rookworstjes.
  15. laat ze even roken haal ze er uit en serveer direkt.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie