Crème soep van knolselderij en bonen met chermoula

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 500 g knolselderij blokjes
  • citroensap
  • 2 bleekselderij stukjes
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 g witte bonen gekookt
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels crème fraïche
  • 4 eetlepels chermoula

Voorbereiding:

  1. Dompel de blokjes knolselderij in een kom koud water met citroensap, zodat ze niet verkleuren.
  2. Bak de bleekselderij, de ui en de knoflook 10 minuten in de olijfolie tot ze zacht en doorzichtig worden, maar nog niet kleuren.
  3. Voeg de blokjes knolselderij toe en laat nog 5 minuten verder bakken. Eindig met de witte bonen, 8 dl water en het zout.
  4. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken.

Bereiding:

  1. Mix het mengsel in een blender met de crème fraiche tot een mooi glad mengsel. Het wordt nog romiger als je het door een fijne zeef haalt. Breng op smaak.
  2. Serveer de soep met een schep chermoula.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie