Broccolisoep met groenekruiden olie

  • 500 gram broccoli
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blaadje laurier
  • 1 liter groentebouillon
  • Handje peterselie
  • Handje bieslook
  • Handje basilicum
  • 2 takjes tijm
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • Scheutje soja-kookroom
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie in een grote pan.
  3. Was de broccoli en snijd deze in gelijke stukken van ongeveer 3 cm.
  4. Voeg de broccoli bij de uien en voeg de bouillon toe.
  5. Voeg het blaadje laurier toe en laat de soep in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  6. Meng in een keukenmachine de groene kruiden fijn. Voeg ongeveer 6 el olijfolie bij de kruiden en roer er een gladde dressing van.
  7. Verwijder het blaadje laurier. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg een scheutje kookroom toe.
  8. Breng de soep verder op smaak met wat peper en zout.
  9. Giet de soep in de borden en garneer met wat Parmezaanse kaas. Verdeel er tot slot nog wat kruidenolie overheen.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie