- 500 gram broccoli
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 blaadje laurier
- 1 liter groentebouillon
- Handje peterselie
- Handje bieslook
- Handje basilicum
- 2 takjes tijm
- 30 gram Parmezaanse kaas
- Scheutje soja-kookroom
- Peper en zout
- Olijfolie
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Fruit de ui en de knoflook aan in wat olijfolie in een grote pan.
- Was de broccoli en snijd deze in gelijke stukken van ongeveer 3 cm.
- Voeg de broccoli bij de uien en voeg de bouillon toe.
- Voeg het blaadje laurier toe en laat de soep in ongeveer 15 minuten gaar worden.
- Meng in een keukenmachine de groene kruiden fijn. Voeg ongeveer 6 el olijfolie bij de kruiden en roer er een gladde dressing van.
- Verwijder het blaadje laurier. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg een scheutje kookroom toe.
- Breng de soep verder op smaak met wat peper en zout.
- Giet de soep in de borden en garneer met wat Parmezaanse kaas. Verdeel er tot slot nog wat kruidenolie overheen.