Zoete avacadomousse met aardbeien en obliekrullen

Obliekrullen

  • 1 vanillestokje
  • 85 g zachte roomboter
  • 85 g poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 85 g bloem
  • Zoete avocadomousse
  • 2 avocado’s (Hass)
  • 2 el zure room
  • 1 limoen
  • 1 el honing

Mangosaus

  • 1 mango
  • 2 perssinaasappels

Fruit

  • 2 kiwi’s
  • 10 grote aardbeien
  • Extra nodig
  • spuitzak
  • spuitmondje
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • ringvorm van 7 cm doorsnede
  • 1 el poedersuiker om te bestuiven

Bereiding:

Obliebeslag

1.Verwarm de oven voor op 175 °C.2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer met een spatel de boter met de poedersuiker en het vanillemerg glad. Voeg de eiwitten toe en roer goed door. Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag. Spuit het beslag in slierten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Haal los met een paletmes en vorm terwijl het nog warm is tot nestjes. Zodra het beslag afkoelt wordt het krokant.

Zoete avocadomousse

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil in een schaal. Prak de avocado’s samen met de zure room, limoensap en honing fijn met een vork. Dek af met plasticfolie (folie op de mousse drukken om verkleuren tegen te gaan) en bewaar in de koelkast voor de eindbereiding.

Mangosaus

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af. Pers de sinaasappels uit. Pureer de mango met het sinaasappelsap in de blender tot een gladde saus. Schenk eventueel door een zeef.

Tip:

Spuitzakje vouwen van bakpapier

Knip uit een vel bakpapier een driehoek met een lange zijde van circa 30 centimeter en draai tot een spuitzakje. (Denk aan het pijltjes schieten van vroeger)

’s Avonds afmaken

Fruit

Schil de kiwi’s en halveer ze over de lengte. Snijd de helften in plakken van 3 mm dik. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in dunne plakken.

Opmaak bord

Zet de plakken kiwi aan de binnenkant van de ringvormen tegen de rand en vul de ringvorm met avocadomousse. Leg de plakjes aardbei dakpansgewijs op de avocadomousse. Haal de ringvorm er af. Leg de obliekrullen op de aardbeien en bestuif met poedersuiker. Lepel de mangosaus naast de avocadomousse.

Japanse groene thee met citroengras

Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld. Daar kan wijn niet aan tippen. Toch hebben ze ook wel het een en ander gemeen; thee wordt ook gefermenteerd (de zwarte althans), ze is ook gevoelig voor het klimaat, jaargetijde en bodem. Bovendien heeft thee evenveel verhaal en cultuur als wijn.

De groene thee die ik heb gekozen bij het nagerecht is Japans en heet: Sencha. Aan de thee is citroengras toegevoegd. Dit maakt de thee niet alleen extra verfrissend, de zuren zorgen er ook voor dat de goede actieve stoffen langer hun werking houden. Het is de meest populaire thee in Japan en wordt daar de hele dag gedronken. Vooral na het eten is het heerlijk verkwikkend en verfrist het je mond. Het is weer eens wat anders en niet te versmaden!

8

Chef

Angélique Schmeinck

Programma

Impress Your Friends 00000

Print Friendly, PDF & Email