Mini-Cheesecakes

8 personen

  • 200 gram digestives biscuitjes
  • 120 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 200 gram verse roomkaas (MonChou)
  • 20 ml crème fraîche (mag warme of koude bereiding zijn)
  • 75 gram Poedersuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 100 ml slagroom, stijf geklopt
  • 200 gram gesuikerde gedroogde cranberry’s
  • 4 el cognac
  • muffin vorm ( 2 x 6 gaten)
  1. Bekleed de muffin vorm met plastic folie.
  2. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine ( gaat ook prima met de hand, dan hou je er wat grove stukjes in). Werk hier gelijkmatig de gesmolten boter door.
  3. Doe dit mengsel in de muffin vorm en druk dit met een lepel aan op de bodem en tegen de zijkant van de muffin holtes.
  4. Zet de vorm in de vriezer terwijl je de vulling maakt.
  5. Klop met de mixer de roomkaas, de crème fraîche de suiker en de vanille tot een glad mengsel. Spatel hier de opgeklopte room luchtig doorheen.
  6. Haal de muffin vormen uit de vriezer en verdeel de vulling over de muffin holtes en zet de vormen weer dertig minuten in de vriezer.
  7. Verwarm in een steelpan de cranberry’s met de cognac 2 – 3 min. zodat ze wat opzwellen. (dit heb ik anders gedaan: een zakje gedroogde cranberry’s van AH heb ik ‘s ochtends in de cognac gezet 4 el. en dit laten inweken tot vlak voor het opdienen, regelmatig even omroeren, heb ze toen opgewarmd en ze lauwwarm geserveerd).
  8. Haal de muffin vormen tijdig uit de vriezer. Schep vlak voor het serveren de lauwwarme cranberry’s erop en serveer.
Print Friendly

Geef een reactie