Krachtige Bananen

Voor 4 personen

Ingrediƫnten:

  • 25 gram citroensap
  • 300 gram banaan (zonder schil)
  • 10 gram witte wijnazijn
  • 30 gram eiwit
  • 300 gram suikerwater

Voorbereiden (1 uur)

  1. voor gefermenteerde bananen blancheren we de bananen met schil en al minimaal 5 tot 7 minuten in kokend water.
  2. Neem hiervoor een pan waarin de bananen op de bodem kunnen liggen. Breng het water met de bananen aan de kook en laat het zachtjes doorkoken. Gebruik niet te weinig water, anders treedt er na toevoeging van de bananen te veel temperatuurverlies op.
  3. Laat de bananen vervolgens in hun schil afgedekt met krimpfolie ongeveer 1 uur afkoelen.

Bereiden (1 uur)

  1. Pel de bananen en weeg 300 gram vruchtvlees af. Verwijder het donkere kroontje onder aan de banaan.
  2. Doe het citroensap, eiwit en azijn in een hoge maatbeker. Voeg het suikerwater toe en mix het geheel met de staafmixer.
  3. Doe het in de ijsmachine en draai het tot een zacht ijs.
Print Friendly

Geef een reactie