Kaasterrine met vijgencompôte

Ingrediënten

voor 20 personen

  • 16 plakjes jonge kaas
  • 1½ rol geitenkaas (Chèvre)
  • 100 gr. roomboter
  • 1 punt rauwmelkse Brie
  • 1 punt blauwschimmelkaas (Roquefort of Blue d’Auvergne)
  • 250 gram gedroogde vijgen gekookt in rode port
  • 1 terrinevorm
  1. Beleg een terrinevorm met plastic-folie.
  2. Beleg de vorm nogmaals met de plakken jonge kaas.
  3. Maak de chèvre en boter zacht in de keukenmachine.
  4. Lepel de bodem vol met het geitenkaasmengsel.
  5. Leg hierop passende plakken brie.
  6. Ga dan weer verder met het geitenkaasmengsel.
  7. Daarna weer beleggen met passende plakken blauwschimmelkaas.
  8. Maak de terrine dicht door de overhangende jonge kaas dicht te vouwen en licht aan te drukken.
  9. Zet de terrine koud weg tot gebruik.
  10. Pureer in de keukenmachine de gekookte vijgen.
  11. Haal de terrine uit de vorm, verwijder de folie en snij er mooie plakken van met een warm/nat mes.
  12. Laat de terrine op temperatuur komen en schep er een bolletje compôte bij.
  13. Geef er desgewenst crackers of brood bij.
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie