Ingrediënten
voor 20 personen
- 16 plakjes jonge kaas
- 1½ rol geitenkaas (Chèvre)
- 100 gr. roomboter
- 1 punt rauwmelkse Brie
- 1 punt blauwschimmelkaas (Roquefort of Blue d’Auvergne)
- 250 gram gedroogde vijgen gekookt in rode port
- 1 terrinevorm
- Beleg een terrinevorm met plastic-folie.
- Beleg de vorm nogmaals met de plakken jonge kaas.
- Maak de chèvre en boter zacht in de keukenmachine.
- Lepel de bodem vol met het geitenkaasmengsel.
- Leg hierop passende plakken brie.
- Ga dan weer verder met het geitenkaasmengsel.
- Daarna weer beleggen met passende plakken blauwschimmelkaas.
- Maak de terrine dicht door de overhangende jonge kaas dicht te vouwen en licht aan te drukken.
- Zet de terrine koud weg tot gebruik.
- Pureer in de keukenmachine de gekookte vijgen.
- Haal de terrine uit de vorm, verwijder de folie en snij er mooie plakken van met een warm/nat mes.
- Laat de terrine op temperatuur komen en schep er een bolletje compôte bij.
- Geef er desgewenst crackers of brood bij.