druppel van pure chocolade met een pittige mango mousse, ijs van pedro ximinez en mint

  • chocolade galets 250 gram

IJs

  • room 0,75 liter
  • melk 2,5 deciliter
  • dooiers 4 stuks
  • pedro ximinez 1 deciliter
  • suiker 150 gram
  • mint half bosje
  • suiker 200 gram
  • water 1,5 deciliter

mousse

  • mango coulli 0,5 liter
  • slagroom 165 gram
  • eiwitten 2,5 stuks
  • suiker 50 gram
  • gelatine 5gram

nb. de ingrediënten zijn op basis van 5 personen

  1. Verwarm de mango coulli in een kookpan en leg de gelatine te week. Als de mango coulli heeft gekookt de gelatine vermengen met de coulli dan van het vuur halen.
  2. Sla de slagroom op tot yoghurt dikte. Sla de eiwitten op samen met de suiker. Spatel de eiwitjes door de mango coulli. Spatel de geslagen slagroom door de mango, als alles goed vermengd is dan in een spuitzak doen. Knoop de spuitzak dicht en leg deze in de koelkast.
  3. kook de melk, pedro ximinez en room. Vermeng het suiker met de eidooiers en sla dit op tot een luchtige massa. Giet nu beetje bij beetje al roerend de warme melk en room bij het ei-suikermengsel. Laat dit hierna afkoelen. Draai het ijs in de machine, haal de compositie dan uit de machine, en zet deze in een bak in de vriezer.
  4. Zet een pannetje water op. Pluk de muntblaadjes. Zet ook gelijk je suikerwater op (200gram suiker en 1,5 deciliter water). Kook de muntblaadjes kort in het kokende water en spoel ze daarna koud.
    Blaadjes goed uitknijpen, doe ze in de blender met een beetje suikerwater goed fijn blenderen. En terug in het pannetje doen met suikerwater. Dit inkoken tot siroopdikte. Dan van het vuur halen en gebruiken wanneer het mee mag.
  5. Smelt de chocolade au bain marie, bestrijk de plastic lamellen met 2 millimeter dikke chocolade (desnoods 2 keer bestrijken). Vouw dit tot een druppel, zet dit recht op in de koelkast op een plateau.
Print Friendly, PDF & Email