Butterscotch – peer- slagroomtaart

Ingrediënten

Hoeveelheden zijn voor 6-8 personen

  • 225 g volkoren biscuits
  • 125 g roomboter
  • 400 g blik halve peren in eigen sap, uitgelekt en in dikke plakken
  • 500 ml slagroom
  • 1 eetl cognac
  • 2 eetl kristalsuiker
  • 3 eetlepels kant en klare butterscotch saus
  • Paranoten geschaafd met dunschiller in dunne krullen om te versieren
  • Plastic zak
  1. Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller tot fijne kruimels. Smelt de boter in een sauspan en roer de biscuitkruimels erdoor. Druk ze in een rechthoekig bakblik van 30×10 cm met losse bodem om een biscuitbodem te maken. Koel 15 minuten totdat deeg gestold is.
  2. Leg de plakken peer overlappend op de biscuitbodem. Klop de slagroom met cognac en suiker in stijve punten en schep het mengsel over de peren.. Koel 30 minuten. Haal voorzichtig taart uit bakblik.
  3. Opdienen. Druppel de butterscotch saus over de slagroom en versier met geschaafde paranoten. In plakken snijden en opdienen
Print Friendly

Geef een reactie