Applecompote met Yoghurt-Muesli-Rotsjes

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 ½ plak Fries roggebrood
  • 1eetlepel beurre culinair
  • 4 eetlepels suiker
  • ½ kilo fris-zure appels
  • 2 theelepels kaneelsuiker
  • 125 ml slagroom
  • 8 bolletjes yoghurt-perzikijs
  • Bio Crunchy Hollands super fruit
  • Amuseglas

Bereiden:

  1. Verkruimel de roggebrood en meng met de beurre culinair en 1  eetlepel suiker. Karamelliseer het mengsel in een voorverwarmde oven op 200 C.
  2. Dit kan ook in een koekenpan op laag vuur.
  3. Klop de slagroom stijf met 1eetlepel suiker.
  4. Schil de appels, snijd ze in stukjes en kook ze in een klein laagje water met 2 eetlepels suiker tot compote.
  5. Meng 2 eetlepels kaneelsuiker door het roggebrood mengsel.
  6. Schep om en om wat gekaramelliseerde roggebrood en appelcompote in 4 schaaltjes. Top dit af met een toefje slagroom. Rol 8 bolletjes yoghurt-perzikijs door de Bio Crunchy en serveer 2 van deze yoghurt-muesli-rotsjes per persoon apart bij de compote.

 

 

Print Friendly

Geef een reactie