Apam, Kokosmelkpudding gebakken in de oven

Ingrediënten:

  • 250 cc kokosmelk uit blik
  • 2 sneetjes oud wittebrood in dobbelsteentjes (zonder korst)
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • ½ zakje vanille suiker
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels rozijnen geweekt
  • 1 eetlepel gehakte bigareaux1
  • ¼ zakje geschaafde  amandelen
  • 3 eetlepels geraspte kokos
  • 1 kleine cakevorm of een wegwerp  folie vorm( ½ liter)
  • Olie om de vorm in te vetten en paneermeel om de vorm  mee om te schudden

Bereidingswijze:

  1. Week in een kom  het brood in de kokosmelk gedurende 15 minuten
  2. Vet een vorm in, en schud die om met paneermeel
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden
  4. Rooster voorzichtig het amandelschaafsel in de koekenpan, laten afkoelen
  5. Klop de eieren met de suiker
  6. Meng het broodmengsel, de vanillesuiker en het eiermengsel stevig door elkaar met een lepel
  7. Voeg de uitgelekte  rozijnen, vruchtjes, de amandelen en de kokos toe
  8. Doe het mengsel in de vorm
  9. Bak die in het midden van de oven  ongeveer 45 minuten, goudbruin.
  10. Pudding lossen als een cake
  11. De pudding kan warm of koud gegeten worden.
  12. De pudding wint aan smaak als je hem lang te voren maakt en gekoeld serveert.
  13. Serveer de pudding in plakken
  14. Garneer bijv. met granaatappelpit of wat gehakte geroosterde amandelsnippers
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie