Ingrediënten:
- 250 cc kokosmelk uit blik
- 2 sneetjes oud wittebrood in dobbelsteentjes (zonder korst)
- 2 eieren
- 50 gram suiker
- ½ zakje vanille suiker
- 2 theelepels geraspte citroenschil
- 2 eetlepels rozijnen geweekt
- 1 eetlepel gehakte bigareaux1
- ¼ zakje geschaafde amandelen
- 3 eetlepels geraspte kokos
- 1 kleine cakevorm of een wegwerp folie vorm( ½ liter)
- Olie om de vorm in te vetten en paneermeel om de vorm mee om te schudden
Bereidingswijze:
- Week in een kom het brood in de kokosmelk gedurende 15 minuten
- Vet een vorm in, en schud die om met paneermeel
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rooster voorzichtig het amandelschaafsel in de koekenpan, laten afkoelen
- Klop de eieren met de suiker
- Meng het broodmengsel, de vanillesuiker en het eiermengsel stevig door elkaar met een lepel
- Voeg de uitgelekte rozijnen, vruchtjes, de amandelen en de kokos toe
- Doe het mengsel in de vorm
- Bak die in het midden van de oven ongeveer 45 minuten, goudbruin.
- Pudding lossen als een cake
- De pudding kan warm of koud gegeten worden.
- De pudding wint aan smaak als je hem lang te voren maakt en gekoeld serveert.
- Serveer de pudding in plakken
- Garneer bijv. met granaatappelpit of wat gehakte geroosterde amandelsnippers