Abrikozentaart met kaneelroom

Ingredienten

    • 1  sinaasappel
    • 2 tl gemalen kaneel
    • 1 tl gemalen gember
    • 1 tl gemalen kruidnagel
    • 200 g roomboter op kamertemperatuur
    • 200 g suiker
    • 1  ei
    • 400 g zelfrijzend bakmeel
    • 300 g abrikozenjam
    • 175 g gedroogde gewelde abrikozen  zonder pit, grofgehakt
    • 250 ml slagroom
    •   poedersuiker

Hulpmiddelen

  •   Rasp
  •   zeef
  •   mixer
  •   bakvorm(ca 25 x 18 cm)
  •   bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn.
  3. Meng de helft van de kaneel met de gember en kruidnagel.
  4. Meng in een beslagkom met de mixer de boter met de suiker, het ei, een snuf zout, de sinaasappelrasp en het specerijenmengsel.
  5. Zeef in 2-3 porties het bakmeel boven de kom en kneed er met de mixer een kruimelig maar goed gemengd deeg van.
  6. Bekleed de bakvorm met bakpapier.
  7. Druk 2/3 van het deeg uit op de bodem en rand van de vorm.
  8. Verdeel de abrikozenjam met de gedroogde abrikozen over de deegbodem.
  9. Verkruimel de rest van het deeg boven de taart en bak hem in de voorverwarmde oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
  10. Klop de slagroom met de rest van de kaneel lobbig en bewaar afgedekt in de koelkast.
  11. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi de taart royaal met een zeefje met poedersuiker.
Print Friendly

Geef een reactie