Aardbeienbavaroise

Auteur: Ferry Kenter

(Dit recept is voor 4 personen)

  • 5 dl aardbeienmoes
  • sap van een 1/2 citroen
  • suiker
  • 12 gram gelatinepoeder of 4 blaadjes
  • 250 ml slagroom

Voorbereiden

  1. Pureer de aardbeien met een staafmixer tot je 5 dl moes hebt.
  2. Voeg het sap van een halve citroen toe en met suiker op smaak brengen.
  3. Gelatine met water mengen (niet te veel) en au bain marie oplossen.

Bereiden

  1. De slagroom lobbig kloppen. Zodra de gelatine is opgelost aan het aardbeienmengsel toevoegen en goed doorroeren.
  2. De aardbeienmoes op wat ijswater koelen tot de massa begint te geleren, nu de geklopte slagroom erdoor spatelen en in vormen gieten.
  3. Zo lang als mogelijk in de koelkast laten op stijven.
Print Friendly