Ingrediënten:
- 6 eiwitten
- 400 gram kristalsuiker
- snufje zout
- 8 eieren
- 500 ml brandewijn
- vanille stokje
- rode druiven
- scheutje witte wijn
- CO2 patronen
- sifon
Bereiding:
- splits de eieren
- doe het eiwit in een vetvrije kom, voeg een mespuntje zout toe
- mix op hoge stand, voeg telkens een beetje suiker toe, zodat dit goed kan oplossen
- klop de eiwitten tot stevige pieken
- verdeel het eiwit op een bakplaat met bakpapier en droog 4 uur in de oven op 90 graden
- mix de eieren met de suiker
- doe het eiermengsel in een pan met een dikke bodem of au bain marie (veiliger)
- verwarm al roeren op laag vuur en voeg telkens een beetje brandewijn erbij
- verwarm tot vla dikte, ongeveer 65 graden
- zet vuur uit en laat de advocaat afkoelen
- was de rode druiven en vul de sifon tot ongeveer 3/4 met druiven
- voeg een goede scheut witte wijn toe
- sluit de sifon en breng op druk met 1 CO2 patroon
- leg in de koelkast tot gebruik (liefst aantal uur)
Opmaak:
- brokkel merengue in een glas naar keus
- haal de druk van de sifon leg aantal druiven op de merengue
- overgiet met advocaat