merèngue/advocaat/prikkelende druiven

Ingrediënten:

  • 6 eiwitten
  • 400 gram kristalsuiker
  • snufje zout
  • 8 eieren
  • 500 ml brandewijn
  • vanille stokje
  • rode druiven
  • scheutje witte wijn
  • CO2 patronen
  • sifon

Bereiding:

  1. splits de eieren
  2. doe het eiwit in een vetvrije kom, voeg een mespuntje zout toe
  3. mix op hoge stand, voeg telkens een beetje suiker toe, zodat dit goed kan oplossen
  4. klop de eiwitten tot stevige pieken
  5. verdeel het eiwit op een bakplaat met bakpapier en droog 4 uur in de oven op 90 graden
  6. mix de eieren met de suiker
  7. doe het eiermengsel in een pan met een dikke bodem of au bain marie (veiliger)
  8. verwarm al roeren op laag vuur en voeg telkens een beetje brandewijn erbij
  9. verwarm tot vla dikte, ongeveer 65 graden
  10. zet vuur uit en laat de advocaat afkoelen
  11. was de rode druiven en vul de sifon tot ongeveer 3/4 met druiven
  12. voeg een goede scheut witte wijn toe
  13. sluit de sifon en breng op druk met 1 CO2 patroon
  14. leg in de koelkast tot gebruik (liefst aantal uur)

Opmaak:

  1. brokkel merengue in een glas naar keus
  2. haal de druk van de sifon leg aantal druiven op de merengue
  3. overgiet met advocaat
Print Friendly, PDF & Email