Salade van meloen en paprikasnippers met rodebietmarsepein

 4 personen

Ingrediënten: (Rode Bietenmarsepein)

60 gram kleine rode biet, gegaard
80 gram marsepein

Ingrediënten: (Salade van meloen)

1 grote cavaillonmeloen, rijp
½ citroen,(sap)
jonge groene olijfolie
½ groene paprika

Rode biet marsepein:

  1. Pureer de rode biet tot een fijne moes.
  2. Mix de marsepein er door.
  3. Laat opstijven in de koeling

Salade van meloen:

  1. Snijd de meloen doormidden, verwijder de pitje. Haal er met een parisienneboor zoveel mogelijk bolletjes uit. Leg de bolletjes in een kommetje en giet er ¾ van het citroensap overheen.
  2. Lepel het overige vruchtvlees er uit. Mix hier een coulis van met enkele druppels citroensap en olijfolie.
  3. Snijd de paprika in fijne snippers. Meng door de meloensalade. Laat zo marineren.

Opmaak:

  1. Trek een veeg rodebietmarsepein over het bord.
  2. Verdeel de meloenbolletjes en paprikasnippers over het bord. Maak af met enkele druppels meloencoulis en olijfolie.
Print Friendly, PDF & Email